Update groep 5-6

Beste ouders, verzorgers,

Vorige week heeft u de eerste blokbrief ontvangen. Daarin staat veel informatie over waar we mee bezig zijn. Ik hoop dat u de blokbrief goed heeft ontvangen en het overzichtelijk voor u was. Als u daar vragen of opmerking over heeft, dan hoor ik dat graag. 

Nu we in de 4e schoolweek zitten merk ik duidelijk dat we in de STORMING fase zitten. De grenzen van juf, en soms van elkaar worden opgezocht. Het is belangrijk om uw zoon of dochter in deze fase te ondersteunen door te luisteren en te eventueel te helpen door vragen te stellen. (wat is er gebeurd, wat vond je vervelend, hoe heb je om hulp gevraagd) Op deze leeftijd vinden veel kinderen het lastig om in te zien wat hun eigen rol is. Ook het aangeven van hun eigen grens moeten ze nog oefenen. Net als leren lopen gaat dat met vallen en opstaan. In de klas leren we met de verhalen van ’Max - met de witte pet’ hoe je dit goed kunt aanpakken. Maar in de praktijk wint impulsiviteit het vaak. In de bijlage het stappenplan wat wij in de klas de kinderen leren. Deze kan natuurlijk thuis ook als leidraad dienen bij gesprekken over ’gedoe’. Het is prettig als school en thuis elkaar hierin versterken.

 

Op 2 oktober begin -de KINDERBOEKENWEEK-
Het thema van dit jaar is lekker eigenwijs. Ook op school zullen we daar mee bezig zijn. 
Ook in de bibliotheek zijn allerlei (vaak gratis) activiteiten (https://kopgroep.op-shop.nl/?categories%5B%5D=2&search=) georganiseerd. Wist u dat u met uw biebpas in alle bibliotheken in onze regio terecht kunt? En dat kinderen gratis lid (https://www.kopgroepbibliotheken.nl/klantenservice/word-lid-van-de-bibliotheek.html) zijn?

De kinderboekenweek sluiten we op 9 oktober af met een boekenmarkt. Alle kinderen die dat willen kunnen op een kleedje boeken verkopen. U kunt alvast wat (kinder-)boeken verzamelen. Er zitten natuurlijk wel wat mitsen en maren aan verbonden, maar daar hoort u binnenkort meer over in Kwieb! 

Op 4 oktober gaan we naar het Eise Eisingamuseum. We gaan daar in groepjes op onderzoek uit. We vertrekken om 8.30, dus noodzaak dat alle kinderen vóór die tijd op hun plaats zitten. Het is fijn als alle kinderen een makkelijk 10-uurtje en lunch meehebben. Na de lunch gaan we weer naar school en zijn we gewoon om 14:20 uit.

 

Fijne avond nog, 

Stefanie

test test