Update groep 5-6

IPC, rekenen, schoolreis en gym.

Beste ouders, verzorgers,

 

We zijn alweer in de laatste periode van het schooljaar aangekomen. 
Wat fijn dat ik van alle kinderen de rapporten heb mogen ontvangen, dan kan ik starten met het inrichten van het eindrapport. 

Een verzoek vanaf mijn kant: wilt u erop toezien dat uw zoon/dochter vóór 8.30 de school ingaat? 
De eerste instructies beginnen direct, het is storend als er nog kinderen na 8.30 binnendruppelen. 
Alvast bedankt!

Zoals u misschien wel hebt gehoord zijn de gymtijden veranderd. Onze groep gymt nu van 13.30 - 14.15. 
Om 14.20 loopt juf Sandy/juf Sonja met de groep terug naar de kapstokken zodat de kinderen naar huis kunnen. (Dit geldt voor zowel maandag als vrijdag) Wilt u de gymkleding van uw zoon/dochter controleren? Ik hoor de laatste weken dat er vaak kleding of schoenen missen. 

Met rekenen zijn we in blok 7 aanbeland. Bij groep 5 gaan we verder met cijferend + en -. In groep 6 cijferend vermenigvuldigen. In de bijlage de uitleg hoe we dit aanpakken. Ook komt in groep 5 het metriek stelsel uitgebreider aan de orde en oefenen we in groep 6 met aanzichten van bouwwerken. 
>> U kunt eventueel met uw zoon/dochter meekijken door op portal.zuluconnect.net (https://portal.zuluconnect.net/) in te loggen, en het rekenprogramma te openen. (blok 7, week 1) In het programma wordt bij de lessen ook een uitlegvideo aangeboden. 

Bij IPC gaan we komende week starten met het laatste thema: MODE&trends. In de vernieuwde informatiebrief leest u wat dat inhoudt en wat we hier nog voor nodig hebben. 

Ook heeft u inmiddels informatie over het schoolreisje naar funmania (https://www.funmania-aalsmeer.nl/het-park/). Met groep 5-6 gaan geen extra begeleiders mee, de kinderen mogen zelfstandig het klimpark ontdekken. Er zijn voldoende volwassenen mee/aanwezig om een oogje in het zeil te houden. 

 

Vriendelijke groeten, Stefanie

update update