De Kinderboekenweek is geopend! Thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘worden wat je wil’ Op het plein moesten de kinderen op zoek gaan naar verschillende beroepen. Bij elk beroep werd een bijpassend verhaal voorgelezen. De Kinderboekenweek week loopt van 6 oktober t/m 17 oktober.

Vrijdag 24 september was het feest op De Wegwijzer in Middenmeer. Er werd gevierd dat juf Femmy Osinga 25 jaar in het onderwijs werkte. De officiële datum was al een tijdje geleden maar door Corona was het nog niet mogelijk geweest om dit uitgebreid met de kinderen te vieren. Vrijdag was het dan eindelijk wel zover. Femmy werd toegezongen op het plein en kreeg mooie cadeaus van de kinderen. Hierna vertrok juf Femmy samen met alle kinderen van de school met auto's naar speelpark De Goudvis in Sint Maartenszee. Hier hebben de kinderen en leerkrachten een hele fijne dag gehad!  

Het streven van IPC is om kinderen te laten leren, zo effectief en leuk mogelijk op basis van hoge verwachtingen. Leerlingen werken aan hun zelfvertrouwen en ontdekken daarbij volop hun eigen talenten. Het is daarbij onmisbaar dat kinderen begrip leren hebben voor elkaar, ze leren zich verplaatsen in de belevingswereld van hun klasgenootjes en die van andere mensen.

Naast de kennis- en vaardigheidsdoelen binnen de thema’s staan ook persoonlijke doelen centraal. Het eerste persoonlijke doel waar wij komend schooljaar mee starten is Moraliteit. ‘IK KIES ERVOOR OM DE GOEDE DINGEN TE DOEN’ staat centraal binnen de school. In iedere groep zijn de doelen op kindniveau zichtbaar, dit wordt aangegeven doormiddel van een trap. Het wordt voor kinderen op die manier inzichtelijk waar hun ontwikkeling ligt en vordert.

Welkom terug op school allemaal! We gaan er samen een mooi schooljaar van maken. 

In deze laatste nieuwsbrief van het schooljaar leest u o.a. over het afscheidsfeest van meester Rick, stelt onze nieuwe collega Sandy zich aan u voor en staan de studiedagen van het schooljaar 2021-2022 vermeld. 

Klik hier voor de nieuwsbrief. 

Tot slot wensen we u een hele fijne zomervakantie en zien we alle kinderen op maandag 23 augustus weer op school.

Team de Wegwijzer

fijne zomervakantie