In deze laatste nieuwsbrief van het schooljaar leest u o.a. over het afscheidsfeest van meester Rick, stelt onze nieuwe collega Sandy zich aan u voor en staan de studiedagen van het schooljaar 2021-2022 vermeld. 

Klik hier voor de nieuwsbrief. 

Tot slot wensen we u een hele fijne zomervakantie en zien we alle kinderen op maandag 23 augustus weer op school.

Team de Wegwijzer

fijne zomervakantie

 

Dinsdag 6 juli was de afscheidsavond van groep 8. Eerst werd de musical 'Sabotage op het spoor' opgevoerd door de kinderen van groep 7 en 8. In deze swingende musical werden vrolijke vakantieplannen ruw verstoord toen een trein strandde in een klein vervallen station in de bergen. Dit zorgde voor een heleboel komische situaties.

Na de musical gingen de kinderen van groep 7 naar huis en hebben we afscheid genomen van de kinderen van groep 8. 

Woensdagochtend 7 juli worden de kinderen van groep 8 nog uit de school 'gegooid' en uitgezwaaid door alle kinderen en ouders. Voor hen begint dan de vakantie! 

We wensen hen heel veel plezier op de middelbare school. 

 

De grote rekendag - 23 juni 2021

Vandaag hebben alle groepen meegedaan aan de grote rekendag.
De grote rekendag maakt rekenen leuk! De kinderen ontdekken hoe nuttig het is om goed te kunnen rekenen. Het wordt jaarlijks door ons georganiseerd, waarbij we gebruik maken van materialen die door de universiteit van Utrecht en uitgeverij Malmberg beschikbaar gesteld worden.

Het thema was dit keer: GETALLEN.
We hebben maar 10 cijfers (0 t/m 9), maar daarmee kunnen we verder tellen dan het aantal atomen in het heelal. De leerlingen onderzoeken op deze Grote Rekendag op hun eigen niveau wat getallen zijn en wat je ermee kunt doen. Natuurlijk niet alleen de getallen, maar ook de cijfers waar de getallen mee samengesteld worden, de relatie tussen de getallen, de plekken waar je getallen tegenkomt in het dagelijks leven, bijzondere getallen met bijzondere eigenschappen, en hoe je getallen kunt maken.

In groep 1-2 zijn er allerlei spelletjes en opdrachten geweest met cijfers.
Cijfers maken van LEGO, ‘kraak de code’, ‘welk cijfer mist er’, cijfer-estafette en huisnummer-bingo.
In groep 3-4 werde situaties nagedaan waarin juist géén getallen genoemd mochten worden. Hoe oud ben je? Wanneer ben je jarig? Ook kwamen er vragen op het bord waaraan de juiste afbeelding gekoppeld moest worden. Na de pauze waren er allerlei spelletjes met getallen zoals sudoku’s, honderdvelden en een soort Mastermind-spel (maar dan met getallen)
In groep 5-6 ontbraken er getallen in een krantenbericht, waardoor we erachter kwamen dat het soms wel erg fijn is als er getallen in een tekst staan. Na de pauze deden we allerlei leuke spellen met getallen zoals ‘tafeldoolhof’, wat is de betekenis van een getal op de foto? en we leerden wat vierkantsgetallen en driehoeksgetallen zijn.
In groep 7-8 kregen we een escape-spel voor onze kiezen. Hierin zaten allerlei ingewikkelde sommen verwerkt over priemgetallen, sommen waarin een logica gevonden moest worden en de antwoorden werden vertaald in een code. Helaas wist de klas het niet te winnen, dus heeft juf Stefanie nu ‘eeuwige roem’ gewonnen.

Het was een plezier om alle kinderen zo leuk met elkaar bezig te zien.

rekendag start

De leerlingen van groep 5/6 hebben leuke en leerzame ochtend gehad in ons Tiny Forest "het Pienterbos". 

Na de uitleg van Louwra van IVN Natuureducatie konden de leerlingen aan de slag. De bedoeling was om op te meten hoe hoog je boom inmiddels is en wat de dikte van de stam is. Daarna was het tijd om een mooie tekening van je boom te maken, waarbij de leerlingen heel goed moesten letten op de kenmerken van de stam, de bladeren en de takken. 

Daarna zijn we op insectensafari gegaan: we hebben gespot: een pissebed, een miljoenpoot, verschillende mieren, kevers en verschillende vliegjes. Tijdens het ontdekken fladderde het Koolwitje vrolijk rond. 

 

In deze nieuwsbrief leest u o.a. over de inhoud van onze studiedag van 14 april, delen we het vakantierooster schooljaar 2021-2022 alvast met u en vertelt juf Yvonne waarom ze afscheid neemt van onze school. We starten de nieuwsbrief met informatie over zelftesten voor het onderwijspersoneel en vragen u een vragenlijst in te vullen om nog beter zicht te krijgen op de mogelijke gevolgen van de lockdown en het thuisonderwijs.

Klik hier voor de nieuwsbrief.

We wensen u veel leesplezier!