In 2019 staan we stil bij het 10-jarig bestaan van de Brede School in Middenmeer. In 2009 verhuisden de drie basisscholen van Middenmeer (obs De Peppel, rkbs De Titus Brandsma en
pcbs De Wegwijzer) naar dit nieuwe onderkomen. Ook peuterschool Pippeloentje (toen nog peuterspeelzaal), de kinderopvang (nu Smallsteps Meerkids) en de bibliotheek verhuisden mee naar de locatie aan het Pienterpad. Deze straatnaam is gekozen uit de vele inzendingen van de straatnaamwedstrijd die destijds werd uitgeschreven.

Nu, tien jaar later, zijn alle betrokken nog steeds erg blij met de brede school. De directeuren van de drie scholen geven aan tevreden te zijn over de verschillende activiteiten die in gezamenlijkheid worden opgepakt. Dat zijn bijvoorbeeld de lichtjesavond, Sinterklaas, sportdag/Koningsspelen, goede doelen acties, afstemmen van de gymlessen en de afscheidsmusical van groep 8.

Ondanks de verschillende activiteiten die al jarenlang samen worden gedaan zien de directeuren ook nog volop kansen om de samenwerking verder te versterken. Met name op het gebied van onderwijsinhoud valt veel van elkaar te leren en is er veel kennis om te delen. Een mooi doel om de komende jaren met elkaar verder uit te werken.

Om het 10-jarig bestaan niet in stilte voorbij te laten gaan is er in samenwerking met de bibliotheek een kleurwedstrijd voor de onderbouw en een gedichtenwedstrijd voor de midden- en bovenbouw georganiseerd. De prijswinnaars worden op 8 oktober bekend gemaakt.

Na een lange zomervakantie is De Wegwijzer weer gestart!

IMG 2327  IMG 2331  IMG 2330

Het team van De Wegwijzer wenst iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie. We zien elkaar weer op school op maandag 26 augustus. Tot dan!

Het huidige IPC-thema van groep 5/6 luidt: ‘Wat eten we vandaag?’ Daarin hebben we onder andere kennis gemaakt met de ‘Schijf van Vijf’ en de Voedingsdriehoek. We leerden dat kaas en melk gezond zijn, maar dat je deze producten wat minder kunt eten dan bijvoorbeeld groente en fruit. Allemaal heel interessant natuurlijk. Maar waar wordt de kaas nu van gemaakt en op welke manier? Dat ontdekten we vandaag op de zuivelboerderij van de familie Baltus in Zuidschermer. We maakten daar ons eigen kaasje, dat we mee naar huis hebben genomen. Een indruk van hoe dat in zijn werk ging kunt u op de foto’s zien. Maar daarmee was de kaas nog niet klaar. Uiteindelijk moet het nog een aantal weken verder rijpen voordat je het kunt eten. Werk aan de winkel dus. Daar mogen we thuis mee aan de slag door het elke dag om te draaien en het de eerste en de vijfde dag in te smeren met zout. Een leuke uitdaging. We hebben het bezoek afgesloten met een rondleiding over het melkveebedrijf.

     zuivelboerderij 5      zuivelboerderij 5      zuivelboerderij 5      zuivelboerderij 5

Woensdag 29 mei is groep 1-2 heerlijk op schoolreisjes geweest naar Hoenderdaell.

Een prachtige dag! We hebben veel dieren gezien en, ook belangrijk, lekker gespeeld!