Hallo! Wij zijn groep 1 en 2 van De Wegwijzer

Wij willen jullie graag vertellen wat wij allemaal doen in onze groep. Als we 's morgens op school komen, starten we in de kring of heeft juf iets voor ons klaargezet waar we mee mogen gaan werken. We kunnen dit dan nog even aan papa of mama laten zien of met hen samen spelen. Om 8.30 uur gaan de vaders en moeders de klas uit en werken wij nog even verder.

Om 8.40 uur ruimen we op en gaan we in de kring zitten. We bespreken welke dag het is, zingen liedjes met elkaar en soms luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Ook praten we met elkaar over de dingen die ons bezig houden.  Hierna gaan we zelf aan het werk.

We kunnen op het kiesbord iets kiezen wat we zelf graag willen doen. Soms kiest juf iets voor ons. We maken bij de tafel een werkje of we spelen in de hoeken. Je kunt heel goed zien waar iedereen werkt want we hangen onze sleutelhanger bij de foto van de hoek, kast of tafel.

                           IMG 2332     IMG 2327    IMG 2331

In onze groep werken we een langere periode rond een thema. Meestal maakt juf samen met de kinderen een themahoek waar we lekker kunnen spelen. Ook bedenkt ze activiteiten in de lees- en rekenhoek die bij het thema passen. Als juf ons iets heeft verteld of laten zien over een thema, gaan we onze eigen vragen bedenken en die dan samen onderzoeken en beantwoorden. In de klas kun je bij ons op de muur een daarvan een overzicht zien met foto's en dingen die we hebben gemaakt.

De thema’s die we dit jaar gaan doen:


26-08-2019 - 06-09-2019 Weer naar school

09-09-2018 - 18-10-2019 Vervoermiddelen (met een accent op de Kinderboekenweek)

04-11-2019 - 29-11-2019 Feest! (Sint Maarten en Sinterklaas)

13-01-2020 - 13-02-2020 Van top tot teen (Winterkleding)

02-03-2020 - 24-04-2019 Ik Leef! (Dieren op de boerderij)

11-05-2020 - einde schooljaar Theater!

 

We werken ook met een echte werklijst. Als we een opdracht van deze lijst hebben gemaakt mogen we een kruisje zetten en als de lijst vol is kunnen we er een sticker bij plakken en de werklijst mee naar huis nemen.

Natuurlijk gaan we ook met elkaar eten en drinken. Dit doen we weer gezellig in de kring. Vaak leest juf ons ondertussen voor. Ook doen we in de kring een activiteit rond het thema. Dit kan een lied zijn, spelen met woorden en getallen of iets anders.

Maar weet je wat we ook elke dag doen? Engelse les! Iedere dag zijn we hiermee bezig. Dan zetten we de Engelse vlag op tafel en praat juf de hele tijd Engels tegen ons. We leren een liedje, dansen soms op de muziek, doen een spelletje of horen Engelse woorden en verhaaltjes. We zeggen zelf ook al iets in het Engels. Zo leren we iedere dag een beetje meer van de Engelse taal.

Na het tienuurtje kunnen we lekker naar buiten. In onze schuur staan fietsen en karren en natuurlijk hebben we ook een grote zandbak waar we lekker in kunnen spelen. Als het slecht weer is kunnen we niet naar buiten. Dan gaan we naar de gymzaal. Op dinsdag en woensdag gymmen we altijd. Meestal kunnen we klimmen en klauteren, een tik-spel doen, werken met ballen en nog veel meer.

Hierna doen we nog wat spelletjes in de kring met taal, zingen of rekenen en daarna eten we met elkaar in de klas. Vervolgens spelen we weer buiten.

's Middags gaan we weer spelen en werken. Maar we krijgen ook lessen van De Kanjertraining. Dan leren we hoe we met elkaar om horen te gaan, hoe we ruzietjes kunnen oplossen en hoe we elkaar goed kunnen vertrouwen en helpen. Wij leren dit door te oefenen met spelletjes of gesprekken.

Ook doen we wel eens een toneelstukje, een lied of een dans. We geven dan een echte voorstelling als we aan de beurt zijn om op te treden tijdens Podiumkunsten.

Nu weten jullie een beetje hoe onze dagen er uit zien!

Groetjes van de kinderen van groep 1 en 2, juf Femmy