Hallo! Wij zijn groep 1 en 2 van De Wegwijzer

Wij willen jullie graag vertellen wat wij allemaal doen in onze groep. Als we 's morgens op school komen, starten we in de kring met het zelf lezen in een prentenboek of er staat iets voor ons klaar op de tafel.

Om 8.40 uur ruimen we op en gaan we in de kring zitten. We bespreken welke dag het is, zingen liedjes met elkaar en soms luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel. Ook praten we met elkaar over de dingen die ons bezig houden. Hierna gaan we zelf aan het werk.

IMG 8823

We kunnen op het digibord zien waar we die ochtend beginnen met werken en spelen. Als de opdracht klaar is mogen we zelf nog iets kiezen. We maken bij de tafel een werkje of we spelen in de hoeken. Je kunt heel goed zien waar iedereen werkt want ons naambordje hangt bij het gekozen werkje op het digibord.

In onze groep werken we een langere periode rond een thema. Meestal maakt juf samen met de kinderen een themahoek waar we lekker kunnen spelen. Ook bedenkt ze activiteiten in de lees- en rekenhoek die bij het thema passen. Op de muur in onze klas kun je zien waar we het thema mee zijn begonnen. Ook staat er welke dingen we gaan leren tijdens een thema. Juf hangt er dan foto’s bij zodat we nog precies weten wat we gingen ontdekken en leren met elkaar. Als het thema is afgelopen maakt juf een fotoboek van de foto’s die ze tijdens het thema heeft gemaakt. Dan kunnen we de foto’s er nog eens bij pakken.

De thema’s die we dit jaar gaan doen:

-We gaan weer beginnen. (start van schooljaar met regels en gewoonten/ de Schepping)

-Worden wat je wilt. (thema beroepen: kinderboekenweek)

-Feest! (Sint Maarten en Sinterklaas)

De thema’s voor de 2e helft van het schooljaar liggen nog niet helemaal vast.

Natuurlijk gaan we ook met elkaar eten en drinken. Dit doen we weer gezellig in de kring. Vaak leest juf ons ondertussen voor. Ook doen we in de kring een activiteit rond het thema. Dit kan een lied zijn, spelen met woorden en getallen of iets anders.

Maar weet je wat we ook elke dag doen? Engelse les! Iedere dag zijn we hiermee bezig. Dan zetten we de Engelse vlag op tafel en praat juf de hele tijd Engels tegen ons. We leren een liedje, dansen soms op de muziek, doen een spelletje of horen Engelse woorden en verhaaltjes. We zeggen zelf ook al iets in het Engels. Zo leren we iedere dag een beetje meer van de Engelse taal.

Na het tienuurtje kunnen we lekker naar buiten. In onze schuur staan fietsen en karren en natuurlijk hebben we ook een grote zandbak waar we lekker in kunnen spelen. Als het slecht

weer is kunnen we niet naar buiten. Dan gaan we naar de gymzaal. Op maandag en woensdag gymmen we altijd. Meestal kunnen we klimmen en klauteren, een tik-spel doen, werken met ballen en nog veel meer.

Hierna doen we nog wat spelletjes in de kring met taal, zingen of rekenen en daarna eten we met elkaar in de klas aan de tafeltjes.

's Middags gaan we weer spelen en werken. Maar we krijgen ook lessen van De Kanjertraining. Dan leren we hoe we met elkaar om horen te gaan, hoe we ruzietjes kunnen oplossen en hoe we elkaar goed kunnen vertrouwen en helpen. Wij leren dit door te oefenen met spelletjes of gesprekken.

Ook doen we wel eens een toneelstukje, een lied of een dans. We geven dan een echte voorstelling als we aan de beurt zijn om op te treden tijdens Podiumkunsten.

Na het spelen en werken gaan we nog een keer naar buiten. Lekker spelen met de materialen uit de schuur.

Nu weten jullie een beetje hoe onze dagen er uit zien!

Groetjes van de kinderen van groep 1 en 2, juf Femmy

                                    IMG 8824